Case: Kenniscentrum Sport

Kenniscentrum Sport zet zich in voor de toepassing van praktische en wetenschappelijke kennis van sport om de maatschappelijke impact van sport te vergroten. In deze case lees je hoe wij met Kenniscentrum Sport samenwerken om een sterke online groei te stimuleren.

Beoordeling opdrachtgever: 9,5 / 10

1. De uitdaging

Kenniscentrum Sport was op zoek naar een "creatieve en ambitieuze content marketeer die het webportaal AllesoverSport naar een next level brengt". Er was een dringende behoefte aan nieuw talent op het gebied van online marketing om online verder door te groeien.

2. De oplossing

Michael is bij Kenniscentrum Sport begonnen als contentmarketeer, maar inmiddels is de opdracht veel verder uitgebreid. Het naar een next level brengen van de website is dan ook waar hij zich het meeste mee bezig houdt, vooral op het gebied van webdevelopment. Daarnaast zorgt hij er met SEO en advertising (o.a. SEA) activiteiten voor, dat de juiste bezoekers op de website komen, vaker terugkomen en zo lang mogelijk op de website blijven.

Klantreview

Nanette van Kenniscentrum Sport legt uit waarom ze met ons samenwerkt.
BEKIJK DE VIDEO

3. Het resultaat

Samen met het team zijn de nieuwe functionaliteiten en het design van de artikelpagina’s op allesoversport.nl enorm uitgebreid. De artikelpagina biedt nu bruikbare functies, die de bezoeker helpen bij het verzamelen van kennis over sport en bewegen. Dit zorgt voor veel inzichten in de interesses van website bezoekers, waardoor er steeds meer gepersonaliseerde kennis aangeboden wordt. De relevantie en gebruiksvriendelijkheid nemen hierdoor sterk toe. De rol van Michael binnen dit project was die van Productowner.

Uitgevoerde projecten:

  • Website development en doorontwikkeling allesoversport.nl en kenniscentrumsport.nl
  • Key user voor CRM Software Salesforce i.c.m. Blueconic
  • Product-owner van de realisatie van een multi-language website voor kenniscentrumsport.nl
  • Productie van een videoserie voor het social media kanaal Youtube

4. Quote van de marketeer

michael van woensel digital marketeer
"Ik ben er het meest trots op dat je als DMP’er echt waarde kan toevoegen aan organisaties. Je draagt als DMP’er al heel wat kennis met je mee, dat constant up-to-date wordt gehouden. Daarnaast heerst er een familiegevoel; weet je even iets niet? Dan staat er altijd een collega DMP'er klaar om je te helpen, uiteraard via de online kanalen zoals Whatsapp! Daarnaast ben ik er trots op dat er aandacht is voor wie je als persoon bent en hoe je je kwaliteiten zo goed mogelijk kunt inzetten!" - Michael van Woensel

Ontmoet Michael

Meer weten over onze marketeers of meer cases bekijken?

bekijk andere cases Bekijk marketeers
© 2017 Digital Marketing Professionals is een initiatief van De Nieuwe Zaak & DPA Professionals.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van online marketing met onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in!